Champignonsaus

Hoe maak je de beste champignonsaus?

Bourgondisch vispotje met champignonroomsaus

Bourgondisch vispotje met champignonroomsaus

Ingrediënten:

  • 600 milliliter visbouillon
  • 300 gram zalmforel
  • 300 gram snoekbaars
  • 200 gram kabeljauw
  • 100 gram spekblokjes
  • 200 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram boter
  • 2 in ringen gesneden preien
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 pakje roomkaas
  • 300 milliliter koksroom
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • Paar takjes tijm
  • 2 eetlepels vers gesneden peterselie

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews


Bereiding Bourgondisch vispotje met champignonroomsaus:

Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook. Snij de zalmforel, snoekbaars en kabeljauw in grove stukken en kook ze in de bouillon gaar. Schep de vis uit de pan en hou ze afgedekt in een aparte schaal warm. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een rechaud gebruiken. Smelt de boter in een aparte pan en bak hierin de spekblokjes krokant. Voeg de prei, champignons en knoflook toe, gezamenlijk met 300 milliliter visbouillon. Kook dit voor ongeveer acht minuten of totdat zowel de prei als de champignons gaar zijn.

Voeg daarna een eetlepel mosterd, koksroom en takjes tijm toe. Laat het gerecht nog tien minuten doorkoken. Voeg nu nog een eetlepel mosterd, de roomkaas en de citroensap toe. Blijf verhitten en roeren totdat de roomkaas volledig gesmolten is. Verwijder de takjes tijm. Het is handig om deze bijvoorbeeld samen te binden, zodat ze makkelijk uit het eten geschept kunnen worden. Schep nu de vis door de saus en verwarm het nogmaals kort. Serveer het vispotje in een mooi schaaltje en garneer met wat vers gesneden peterselie. Het vispotje gaat goed samen met rijst of een simpele risotto.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: