Champignonsaus

Hoe maak je de beste champignonsaus?

Pasta met champignonsaus

Pasta met champignonsaus

Ingrediënten:

  • Pasta
  • 250 gram champignons
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • Roomboter en olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 300 ml bouillon
  • Potje doperwten

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...


Bereiding Pasta met champignonsaus:

Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Zet een pan op het vuur en fruit daarin de sjalot en de knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak ze totdat ze zacht zijn. Zet ook de pasta op. Hierbij kan je het beste voor een pasta gaan die goed saus kan vasthouden. Spaghetti of tagliatelle is hierbij het lekkerst. De stelregel is vrij simpel: hoe grover de saus, hoe grover de pasta. De saus uit dit recept is vrij dun en fijn, dus daarom gebruik je een fijnere pasta.

Voeg de bloem toe aan de champignons en bak even licht mee. Voeg de bouillon toe en kook de saus totdat je de gewenste dikte hebt gevonden. Dit kan dus beter een beetje fijn zijn aangezien het een saus voor bij de pasta is. Daarom is de hoeveelheid bouillon ook wat hoger dan bij een champignonsaus die je voor over een vleesgerecht maakt. Voeg op het laatst de uitgelekte doperwten toe. Deze hoeven alleen even warm te worden. Haal de pasta van het vuur en laat het uitlekken. Doe de pasta in een hoog bord en voeg daarna de champignonsaus toe. Je kunt eventueel nog een handje fijngehakte kruiden toevoegen. Lekkere combinaties zijn peterselie, bieslook of dragon.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: