Champignonsaus

Hoe maak je de beste champignonsaus?

Schnitzels met champignonroomsaus

Schnitzels met champignonroomsaus

Ingrediënten:

  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 100 gram bloem
  • 1 citroen
  • 25 gram boter
  • Peper en zout
  • 200 gram champignons
  • 1 sjalotje
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 50 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 100 milliliter crème fraiche

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews


Bereiding Schnitzels met champignonroomsaus:

Snij vier plakjes van de citroen om later te gebruiken en gebruik de rest van het sap van de citroen om over de schnitzels te druppelen. Bestrooi ze daarna met peper en zout. Doe de bloem op een bord, kluts de eieren op een tweede bord en doe het paneermeel op een derde bord. Je haalt de schnitzels nu eerst door de bloem, dan door de eieren en op het laatst door het paneermeel. Zorg ervoor dat elk deel goed bedekt is met de drie lagen en bewaar ze verder in de koelkast totdat je ze daadwerkelijk gaat gebruiken. Verhit nu de boter in een pannetje en voeg de uit toe. Fruit hem totdat hij glazig is geworden. Je kunt nu de champignons toevoegen en deze meebakken totdat ze zacht geworden zijn. Bestrooi ze met de bloem en bak nog even door. Giet de bouillon erbij en roer totdat de saus geen klontjes meer bevat. Je kunt de saus nu laten indikken tot de door jou gewenste dikte. Voeg daarna de crème fraiche, zout en peper toe en laat nog even doorkoken. Bak nu de schnitzels bruin. Je serveert ze met de champignonsaus en een partje citroen. Dit is bijvoorbeeld erg lekker met gebakken aardappeltjes en boontjes.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: