Champignonsaus

Hoe maak je de beste champignonsaus?

Spatzle met gerookte zalm en champignonsaus

Spatzle met gerookte zalm en champignonsaus

Ingrediënten:

  • 250 gram spatzle
  • 250 gram champignons
  • Een kwart theelepel rozemarijn, komijnzaad en salie
  • Peper en zout
  • Boter
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Theelepel peterselie
  • ½ bouillonblokje
  • 250 milliliter water
  • Eetlepel melk
  • 2 teentjes knoflook
  • Maizena
  • 200 gram gerookte zalm
  • 300 gram voorgekookte doperwten

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...


Bereiding Spatzle met gerookte zalm en champignonsaus:

Je dient de saus en de spatzle in ongeveer dezelfde tijd te maken. Kook de spatzle volgens de gebruiksaanwijzing en voeg de doperwten op het laatst toe om op te warmen. Hou bij de bereiding er rekening mee dat de saus ongeveer tien tot vijftien minuten duurt om klaar te maken. Om de saus te maken doe je de olijfolie in een pan om de ui te fruiten totdat deze glazig is. Voeg daarna de champignons, de knoflook en de kruiden toe (waarbij niet de peterselie) en bak dit totdat de champignons zacht beginnen te worden. Voeg een klontje boter toe en daarna citroensap en peterselie. Je kunt nu de champignons op smaak brengen met zout en peper. Voeg het bouillonblokje, de melk en het water toe om de daadwerkelijke saus te maken. Laat dit enkele minuten doorkoken en voeg maïzena toe om de saus te laten indikken. Kook de saus tot de gewenste dikte in. De spatzle zijn nu klaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Voeg ze toe aan de saus en schenk het mengsel in een mooie schaal. Voeg nu repen van de zalm toe.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: