Champignonsaus

Hoe maak je de beste champignonsaus?

Champignonroomsaus

Champignonsaus is een klassieker onder sauzen en past bijna overal bij. Bovendien is de saus zeer makkelijk zelf te maken. Hij wordt echter nog een stuk lekkerder als je er een roomsaus van maakt. Dit is zeer simpel te doen door aan het oorspronkelijke recept voor champignonsaus room of melk toe te voegen. Hierdoor ontstaat een volle, romige saus die uitstekend bij vleesgerechten gaat of bij een lekkere pasta. De saus is verder goed op smaak te brengen met wat kruiden en staat binnen tien minuten op tafel.

Champignonsaus recepten

Champignonsaus is heerlijk! Althans, dat vinden de meeste mensen. Op de homepage vind je diverse recepten om de lekkerste champignonsaus te maken.

Een saus voor de herfst

Champignonroomsaus is bij uitstek een saus die goed samengaat met de herfst. Zodra de paddenstoelen in het bos hun kopjes laten zien en het weer van aangenaam naar guur gaat, is het een heerlijke saus om te serveren. De saus roept taferelen op van lange wandelingen door een nat en geurend bos en dampende koppen thee terwijl de regen tegen de ramen klettert en de geur van een goede biefstuk en champignons uit de keuken komt drijven. Voeg een toetje toe als warme appels met bruine suiker, rozijnen en kaneel uit de oven en je hebt de herfst in een maaltijd gevangen.

Champignonroomsaus basis

Een lekker sausje die je op verschillende etenswaren kunt gebruiken.

Bourgondisch vispotje met champignonroomsaus

Verschillende soorten vis met een lekkere saus

Schnitzels met champignonroomsaus

Een goed stukje vlees met de daarvoor bestemde saus!

De kerstsaus bij uitstek

Weinig sauzen geven daarnaast zo’n gevoel van luxe en warmte als een champignonsaus. Vooral bij de Kerst is het een heerlijke saus om te maken, vooral omdat het, zoals gezegd, taferelen van lange boswandelingen, warme chocolademelk en avonden bij het haardvuur oproept. Bovendien past champignonsaus bij veel verschillende soorten vlees, waarbij zeker wild een goede keuze is. Weinig dingen zijn zo lekker als een hertenbiefstuk met vers gemaakte champignonsaus, in de oven gebakken krieltjes en boontjes omrolt met spek. Serveer dit met een voorgerecht zoals een licht gebonden soep en een nagerecht van ijs of een kaasplankje en je hebt gegarandeerd een spraakmakend en smaakmakend menu te pakken.

Hoe maak je een champignonroomsaus?

Een champignonroomsaus is zeer makkelijk te maken. Je gebruikt het basisrecept voor een champignonsaus en voegt daaraan een op melk gebaseerd product toe. Welk soort product je toevoegt heeft te maken met waar je de saus voor wilt gebruiken. Wil je een dikke saus voor over vlees of voor over een grove pasta, dan kan je beter een roomkaas gebruiken. Voor een wat dunnere saus op fijne pasta of bij een visschotel is het lekkerder om bijvoorbeeld gewoon melk te gebruiken of slagroom. Zo kun je goed variëren met verschillende soorten champignonroomsaus.

De grote veelzijdigheid van champignonroomsaus

Door te variëren met de ingrediënten kan je een op het eerste oog simpele saus voor veel verschillende gerechten geschikt maken. Er kan niet alleen gewisseld worden met de melkproducten die je toevoegt, maar ook met de champignons zelf. Je kunt normale champignons gebruiken, maar ook shiitake, portobellos, kastanjechampignons, grotchampignons, akkerpaddenstoelen, amandelpaddenstoelen of oesterzwammen. Door hun unieke smaken geven ze je saus elke keer weer een nieuwe impuls. De amandelchampignon bijvoorbeeld heeft een duidelijke smaak van amandel, zoals de naam al zegt, terwijl de akkerpaddenstoel een lichte smaak van anijs heeft.


Laat een reactie achter: