Biefstuk met champignonsaus

Hoofdgerecht
35 min
4 personen
Een mals stukje biefstuk gaat altijd gepaard met een lekkere champignonsaus.
Ingrediënten
Vier biefstukken van rond de 200 gram
250 gram champignons
1 teentje knoflook
1 eetlepel bloem
100 ml witte wijn
100 ml runderbouillon
Scheutje melk
Zout en peper

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snij ze in plakken. Haal het biefstuk voor het snijden van de champignons uit de koelkast zodat hij op temperatuur kan komen. Wil je nog aardappelen en/of groenten toevoegen, hou dan rekening met de individuele bereidingstijden. Het bakken van de biefstuk is afhankelijk van hoe je hem gebakken wilt hebben, maar de saus duurt ongeveer tien minuten om te maken. Stem hierop alle andere tijden af.
  2. Bak het biefstuk in olie en boter. Laat het daarna rusten in aluminiumfolie.
  3. Voeg in dezelfde pan nog een beetje boter, olie en de champignons toe. Je bakt de champignons tot ze zacht zijn.
  4. Voeg daarna de knoflook en de bloem toe. Roer het geheel door elkaar en voeg de witte wijn toe. Breng het mengel aan de kook. De saus zal beginnen in te dikken. Dit is het moment om de bouillon toe te voegen. Dit breng je opnieuw aan de kook. Is de saus wederom ingedikt, dan kan je de melk toevoegen.
  5. Breng nu de saus op smaak met peper en zout. Je biefstuk zal ondertussen lang genoeg gerust hebben.
  6. Haal de biefstuk uit de folie en doe hem op een bord. Je voegt nu de saus en eventuele aardappelen en groenten toe.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer recepten

Copyright © 2024 GezondBron.nl – Alle rechten voorbehouden
De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling