Champignonsaus

Hoe maak je de beste champignonsaus?

Konijnenfilets met champignonsaus

Konijnenfilets met champignonsaus

Ingrediënten:

  • 8 wilde konijnenfilets
  • 250 gram champignons
  • Een klein sjalotje
  • Een teen knoflook
  • 100 milliliter slagroom of koksroom
  • 100 milliliter bouillon
  • 50 gram roomboter
  • Peper en zout
  • Een eetlepel fijngehakte verse peterselie

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 40 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Bereiding Konijnenfilets met champignonsaus:

Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Je kunt bij dit recept ook heel goed kastanjechampignons of grotchampignons gebruiken, aangezien ze de smaak van het konijn goed naar voren brengen. Verwarm 30 gram van de boter in een aparte pan. Doe peper en zout op de konijnenfilets en zet deze even aan beide kanten aan. Het is genoeg om er even een lichte korst op te krijgen. Haal ze daarna uit de pan. Voeg nu de ui toe en bak deze glazig. Voeg zodra de ui glazig is geworden de champignons en de uitgeperste teen knoflook toe. Bak dit mengsel totdat de champignons zacht worden. Verwarm in een tweede pan de overige boter en bak hierin de konijnenfilets kort gaar. Vier minuten op elke kant is genoeg. Neem nu de konijnenfilets uit de pan en hou ze apart warm. Voeg bij de champignons de koksroom en de bouillon toe. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. De saus kan nu verder op smaak gemaakt worden met peper en zout. Serveer de saus over de konijnenfilets en strooi de verse peterselie erover heen. Dit recept is lekker om te serveren met aardappelpuree en worteltjes of peultjes.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: