Champignonsaus

Hoe maak je de beste champignonsaus?

Biefstuk met champignonsaus

Biefstuk met champignonsaus

Ingrediënten:

  • Vier biefstukken van rond de 200 gram
  • 250 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • Scheutje melk
  • Zout en peper

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...


Bereiding Biefstuk met champignonsaus:

Maak de champignons schoon en snij ze in plakken. Haal het biefstuk voor het snijden van de champignons uit de koelkast zodat hij op temperatuur kan komen. Wil je nog aardappelen en/of groenten toevoegen, hou dan rekening met de individuele bereidingstijden. Het bakken van de biefstuk is afhankelijk van hoe je hem gebakken wilt hebben, maar de saus duurt ongeveer tien minuten om te maken. Stem hierop alle andere tijden af. Bak het biefstuk in olie en boter. Laat het daarna rusten in aluminiumfolie.

Voeg in dezelfde pan nog een beetje boter, olie en de champignons toe. Je bakt de champignons tot ze zacht zijn. Voeg daarna de knoflook en de bloem toe. Roer het geheel door elkaar en voeg de witte wijn toe. Breng het mengel aan de kook. De saus zal beginnen in te dikken. Dit is het moment om de bouillon toe te voegen. Dit breng je opnieuw aan de kook. Is de saus wederom ingedikt, dan kan je de melk toevoegen. Breng nu de saus op smaak met peper en zout. Je biefstuk zal ondertussen lang genoeg gerust hebben. Haal de biefstuk uit de folie en doe hem op een bord. Je voegt nu de saus en eventuele aardappelen en groenten toe.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: